Bugün

Akrones'e mini mini bir helikopter kondu

Afyonkarahisar'da otel bahçesindeki ağaçların üzerine "heikopter" kondu (İHSANİYE) - Afyonkarahisar'daki Akrones Termal Otel'in bahçesine iniş yaparken alçak mesafeden bir helikopter, kaza kırıma uğradı.

17 Eylül 2023 - 18:39
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İhsaniye'de otomobil neden patladı?
İhsaniye'de otomobil neden patladı?

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinden havalanan Necati Can'ın komutasındaki TC-HFC isimli özel bir helikopter, Akrones Termal Otel'in bahçesine inişe geçti.

 

Bu sırada rüzgarlı hava akımı nedeniyle helikopteri toparlayamayan Necati Can, alçak mesafede duvar dibindeki çam ağaçlarının üzerine düştü.

 

Ağaçlar, belkide büyük bir faciayı önledi. 

 

Bölgeye,sağlık, AFAD, polis, itfaiye ekipleri sevk edilse de kazada, helikopterin içerisindeki Necati Can ile oğlu Buğra Can, yaralanmadı.

 

Kaza anını da bir vatandaş cep telefonuyla görüntüledi.

 

Görüntülerde, helikopterin manevrasının bozulduğu ve ağaçların üzerine konması görülüyor. 

 

Afyonkarahisar Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bugün saat 17.20’de pilotajını N.C'nin yaptığı özel helikopter, Eskişehir ili Sivrihisar ilçesinden havalanarak Afyonkarahisar'da bir termal Otel bahçesinde bulunan helikopter iniş/kalkış alanına iniş esnasında, ters esen rüzgarın etkisiyle alçak mesafeden bahçe içinde ağaçlık alana düşerek kaza kırıma uğramıştır. Pilot N.C. ile yanında bulunan oğlu B.C. kazada yaralanmamışlardır. Kontrolleri yapılan vatandaşlarımızın herhangi bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Geçmiş olsun." ifadesi kullanıldı.

 

Bugünde Ankara'da gelen kaza kırım ekipleri, helikopteri konduğu yerden indirerek kamyonete yükledi.

 

Helikopterin Manisa'nın Soma ilçesine gönderildiği öğrenildi.